GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Milyen lovas foglalkozásokra lehet jelentkezni?
Az intézményben lovas fejlesztő (képességfejlesztés lóháton), gyógypedagógiai lovagás/lovas pszichoterápiás foglalkozásokat tartunk. Szeptembertől-június elejéig a gyermekeket az előzetesen egyeztetett napon, időpontban és időtartamban várjuk.

Miért fontos, hogy a gyermekemnek állandó időpontja van?
A fejlesztő munka eredményességéhez szükséges a foglalkozásokon való rendszeres részvétel, ezért a programhoz csatlakozni CSAK bérletes rendszerben lehetséges! Az intézmény vállalja, hogy a gyermekek részére a helyet (az előzetesen egyeztetett időpontban, és időtartamban, 25 vagy 50 perc) a tanév teljes időszakában biztosítja és fenntartja! Emiatt alkalmi lovaglásra NINCS lehetőség, a bérletet minden hónapban az első lóra szállás előtt meg kell váltani!

Hogyan jelentkezzek lovas foglalkozásra?
Emailben, a info@terapiaspark.hu vagy a kati.schweiger@gmail.com címen.

Milyen információt tartalmazzon mindenképpen a jelentkezéskor elküldött levél?
Kérjük, hogy írja meg, miért szeretné a gyermekét fejlesztő/terápiás foglalkozásra hozni!
Feltétlenül szükséges személyi adatok: gyermek életkora, súlya, szülő elérhetőségei (email, telefonszám).

Bemutassam-e a gyermekemet néhány mondatban, vagy akár hosszabban is?
Igen! Örömmel fogadjuk, és a továbbiakban bizalmasan kezeljük, ha bármilyen információt megoszt a gyermekéről!

Miért járjon a gyermekem képességfejlesztő lovas foglalkozásra?
Minden gyermek képességeit jó ötlet fejleszteni, mert a képességek változtathatók. Iskoláskor előtt az agyunk még igazi csodákra képes és nincs jobb dolog a világon, mint a játszva fejlődni! A fejlesztő foglalkozást ép intellektusú gyermekeknek tartjuk.

Milyen dokumentumok szükségesek a lovas terápiás foglalkozáson való részvételhez?
A terápiás foglalkozás orvosi indikáció, célzott-fogyatékosság specifikusan, szakvélemény(ek) alapján-, lóra adaptált egyéni fejlesztési terv szerint épül fel. Feltétele: orvosi javaslat, amelyről igazolás szükséges! A résztvevő gyermekek „sajátos nevelési igényű”-ek. (SNI)

Mi történik az „ismerkedő”, első alkalommal?
A gyermek igényeire és szükségleteire hangolódva játékos formában felmérjük a teljesítményét - lovardai környezetben, lovas helyzetben.

Hogyan kaphat a gyermekem állandó időpontot?
A fejlesztő-és terápiás munka sikerességéhez szükséges a rendszeres részvétel, ezért az intézményben alkalmi lovaglásra nincs lehetőség! Az ismerkedő alkalom után egy tanévnyi időtartamra tervezzük a közös munkát, a gyermekek ebben az időszakban ugyanazon a napon(napokon), időpontban és időtartamban (25 vagy 50 perc) érkeznek a foglalkozásra. Ismerkedő alkalmat követően, igyekszünk a legmegfelelőbb időpontot ajánlani.

Mik a lovaglás feltételei?
- kitöltött és aláírt Személyi adatlap és Felelősség Nyilatkozat,
- lovas terápiás foglalkozásnál orvosi javaslat/igazolás, csatolt szakvélemény (fogyatékosság specifikusan)
- védőfelszerelés használata (kobakot és mellényt biztosítunk, de saját felszerelést elfogadunk!),
- érvényes bérlet!

Mit jelent az, hogy érvényes bérlete van a gyermekemnek?
Minden hónap utolsó napjaiban, rendszerüzenetben elküldjük a következő havi alkalmak időpontját, a bérlet díjáról szóló értesítést. Érvényes bérlettel akkor rendelkezik a gyermek, ha az adott hónapban, első lóraszállás előtt, a megadott összeget átutalták. További információk olvashatóak a http://www.terapiaspark.hu/fejlesztolovasfoglalkozas/arak oldalon.

Mi a teendő, ha a gyermek hiányzik?
A lovaglás megkezdése előtt 48 órával lemondott hiányzás pótolható! Azonos időtartamú foglalkozásra időpontot hétfőtől-péntekig 15.00-19.30 és szombaton 9.00-13.30 között, a teljes tanév során lehetséges a http://www.terapiaspark.hu/fejlesztolovasfoglalkozas/lemondas menüponton keresztül; bérletazonosító és jelszó használatával. Amennyiben a gyermeknek van szabályosan lemondott, pótolható alkalma, a rendszerben a belépést követően 21 napra előre látható(ak) a foglalható hely(ek). Ezek a lemodás(ok) – foglalás(ok) alapján FOLYAMATOSAN VÁLTOZNAK!

FONTOS INFORMÁCIÓ A PÓTLÁSRÓL!
A tanév kezdetétől (szeptember második hetétől), a tanév végéig (június második hetéig), az előre egyeztetett állandó időpontot a gyermek részére fenntartjuk, és a foglalkozásokat minden esetben megtartjuk (ehhez biztosítva a megfelelő feltételeket). Mivel a terapeuta-lóvezető-ló mindenképpen a helyszínen van, szeretnénk lehetőséget adni az ide járó gyermekeknek arra, hogy ezekben az időpontokban lovagolhassanak, ha rendelkeznek pótolható alkalommal. A „PÓTLÁS” egy plusz lehetőség arra, hogy a kimaradt/elmaradt alkalom helyett más időpontban is lehessen lovagolni, és nem további szolgáltatás! Lemondás/Pótlás címszó alatt, azonosító és jelszó megadásával lehet tájékozódni a felszabaduló helyekről. Szeretnénk lehetőséget biztosítani arra, hogy ha már a munkatársaink úgyis a helyszínen, készenlétben állnak eljöhessen, akinek van pótolható alkalma.

Pótolható-e pótlásra befoglalt időpont?
Nem. A pótlásra befoglalt alkalmat már NEM lehet lemondani/pótolni, mivel a „pótlás” egy plusz lehetőség arra, hogy a kimaradt/elmaradt alkalom helyett más időpontban is lehessen lovagolni, és nem további szolgáltatás!

Milyen időpontokra lehet számítani a pótlásnál?
A fejlesztő és terápiás lovas foglalkozásokat 2017/2018-as tanévben, a szeptember második hetétől – június második hetéig, hétfőtől-péntekig 15.00-19.30 és szombaton 9.00-13.30 között terjedő időszakban tartjuk. Pótlási lehetőségre ezekben az időpontokban elérhető helyen(helyeken) – CSAK a webes felületen keresztüli ügyintézéssel lehetséges!

Ismerkedő alkalom – Szülőkonzultáció – Lovas gyógypedagógiai vélemény
Első alkalommal ismerkedés lóval, lovas helyzettel és egymással. A program tartalmazza a lovas foglalkozás megtartását (játékos felmérés), ezt követően tapasztalatok megosztását a szülővel. Fejlesztés javasolt menetének ismertetését, tervezését, szülői igények figyelembevételével.
Az intézményben lovagló gyermekek szüleinek tanév végén díjmentesen biztosítunk konzultációs lehetőséget gyermekük fejlődéséről, programjáról. Bármilyen további egyeztetésre szívesen várjuk a szülőket, erre javasolt időpont, pl. amikor a gyermek lovagol.

Lovas gyógypedagógiai vélemény (írásban) tartalmazza a dupla időtartamú lovas foglalkozás megtartását, felmérés eredményeinek visszajelzését írott formában.

Szeretettel várjuk a gyermekeket!